hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Az APEH felszámolási eljárást indít ellenem

  • dr. Marosi Andrea

Amennyiben a bíróság végzésével értesít arról, hogy a hitelező – jelen esetben az APEH – felszámolási eljárás lefolytatását kérte ellenünk, akkor az értesítés kézhezvételét követő 8 napon belül nyilatkoznunk kell.



A bíróság minden esetben mellékeli az APEH kérelmét. A kérelemből megismerhetem a tartozásom jogcímeit és összegét, az esetleges végrehajtási cselekményekkel együtt.

Érdemes – amennyiben nem értek egyet a kérelemben foglaltakkal – a tartozást, jogcímet, esedékességeket, cselekményeket vitatni, illetve az adóhatósággal egyeztetni.

Amire figyelnünk kell, ha kétszer átvesszük a bíróság értesítését, és arra nem nyilatkozunk, akkor a bíróság elrendelheti a felszámolási eljárás lefolytatását.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Munkaidő-nyilvántartás elektronikusan

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Egyesületi tag bejelentése

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Színházjegy elszámolása

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink