• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Autómosó automata

Tisztelt Szakértő! Az automata regisztrációját a NAV által rendszeresített AVTOMATA nyomtatványon elvégeztük. Az Art. szerint automataberendezés olyan kezelőszemélyzet nélkül is működni képes berendezés, ami termékértékesítés vagy szolgáltatásnyújtás pénzbeli ellenértékének helyben történő megtérítésére szolgál”; továbbá az automataberendezéseket automata felügyeleti egységgel (AFE) kell ellátni. Köteles-e az autómosó automata üzemeltetője automatafelügyeleti egységgel ellátni az automatát? Ha igen, mi a menete, hol kell kezdeményezni azt? Az áfatörvény 167. § c) pontja szerint a kezelőszemélyzet nélküli automata berendezés esetén az ügyletről nyugtát nem kell kibocsátani. Ez alapján feltételezem, számlát sem tud kiállítani, hiszen az automata lényege éppen az, hogy kezelőszemélyzet nélküli, soha nem tudjuk meg, ki mosta le ott az autóját. A napi bevételről naponta perselyürítési jegyzőkönyvet készítünk, az automata ürítése alkalmával. Milyen bizonylatolási kötelezettség vonatkozik ránk? Válaszát előre is köszönöm!


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close