Hozzászólások 0

Szolárkezelő egyéni vállalkozó támogatása

A szolárkezelő egyéni vállalkozó önfoglalkoztatók kompenzációs támogatása iránti kérelmét elutasították azzal, hogy tevékenysége kapcsán a 37/2996. (X.18.) NM rendelet az irányadó azáltal, hogy tevékenységét a rendelet hatálya alá tartozó egységben végzi. Közfürdőn kívül végzett ezen tevékenység esetén az NM rendeletnek megfelelés nem előírás, így közfürdőn kívül végzett ezen főtevékenység esetén a támogatás nem adható. Hogyan lehet ez? A működési engedély megadásához ugyanazokat a közegészségügyi szabályokat kell betartania a közfürdőn belüli, vagy kívüli helyiségben tevékenykedő vállalkozónak. A fodrász, kozmetikus, körmös tevékenységet az 1.50. alpont Fodrászat, szépségápolásba sorolták, a szolár tevékenységet az 1.17. Fizikai közérzetet javító szolgáltatások közé, holott mindegyik mindkét csoportba besorolható. A szolárt ugyanúgy be kellett zárni, mint a fodrászatot, kozmetikát..., ugyanúgy nem volt bevétele. Miért fordulhat elő, hogy mégis kizárják a támogatásból, mert nem közfürdőben tevékenykedik. A közfürdőkben is tevékenykednek szépségápolók, melyeket fizikai közérzetet javító tevékenységnek is lehet mondani, mégse kötik össze, hogy csak a közfürdőkben tevékenykedők kaphatnak támogatást, és gond nélkül megkapták. Kérem jogszabállyal segítsenek abban, hogy jogos, vagy jogtalan a közfürdőn kívül végzett szolár tevékenység támogatási kérelmének elutasítása! Horváthné Katalin


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close