• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Ingatlan-bérbeadás költségelszámolás

Tisztelt Szakértő! Ingatlan-bérbeadással foglalkozó adószámos magánszemély kft.-nek számláz negyedévente bérleti díjat+ rezsit. A bérleti szerződésekben szerepel a havi bérleti díj valamint, hogy a rezsiköltségek is kiszámlázásra kerülnek. NAV-ellenőrzéskor elsőként azt vizsgálták, hogy összesen egész évben mennyi bruttó összeget számlázott ki, ebből levonták a bérleti szerződésekben szereplő bérleti díjat és a különbségként megkapott összeg lehet csak a rezsi. Azt figyelték, hogy az év végi szja-bevallásban ne legyen több az elszámolt rezsiköltség a számlákban kiszámlázottnál. Mi van abban  az esetben, ha csőtörés van elfolyik több köbméter víz, amit kiszámlázni nem tudott viszont a bérbeadónak költség és ki is fizet? Vagy mi történik, ha az elszámoló számlákban több rezsiköltséget hoz ki a szolgáltató, mint amit ő kiszámlázott a bérlő felé? Akkor azt a többletet például villanyszámlát, amit ki is egyenlített időben, nem veheti figyelembe év végén az szja-bevallásában költségként? Erre megoldás lehetne, ha a bérleti szerződést úgy írják meg hogy nem bérleti díj + rezsi, hanem egy fix összeg, ami tartalmazza a rezsidíjat is? Segítségét köszönöm!


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 július
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close