• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Személygépkocsi nyílt végű pénzügyi lízing egyéni vállalkozónál

Tisztelet Szakértő! Ügyfelünk ügyvédi praxist folytat áfakörös egyéni vállalkozóként. Személygépkocsit vásárolt nyílt végű pénzügyi lízing konstrukcióban. Véleményünk szerint: – az ezzel kapcsolatos áfát 50 százalékban vagy ennél magasabb arányban, ha a hivatali célú használattal ezt alátámasztja, levonhatja. – cégautóadót fizet, ezért a személygépkocsival kapcsolatos költségeket (üzemanyag, biztosítás, parkolási díj, javítás, karbantartás, súlyadó) ismét csak útnyilvántartással alátámasztva, hivatali célra jutó aránynak megfelelően elszámolhatja. - A lízingdíjat nem, csak az üzembe helyezéskor a bevétel 1 százalékának megfelelő egyszeri "átalány" écs-t számolhat el. Ezért sem a kamatot, sem a le nem vonható áfát költségként nem tudja érvényesíteni. - Amennyiben a későbbiekben értékesítésre kerül ez a személygépkocsi, az értékesítés áfás lesz. Kérdésünk: a fenti pontok helyesek-e, a törvényben előírtak megfelelőek-e? A gépkocsi eladásakor a bevétel egyéni vállalkozó bevétel lesz-e, vagy sem? Válaszukat előre is köszönjük!


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close