• Debreceni Zoltánné
Hozzászólások 0

Őcsg átalakulása csmt-vé

Önök szerint lehetőség van-e arra, hogy egy 4 fős, régóta működő családi gazdaság családi mezőgazdasági társasággá átalakuljon? Olvastam az egyéni vállalkozás átalakításáról szóló írásukat, de ez csak az egyéni vállalkozás társasággá történő átalakításáról beszélt. Ehhez kapcsolódóan kérdezném még, hogy az szja-törvény 1. számú mellékletének 4.37 szakaszában leírt, a társas vállalkozás tagjainak átadott bevételek minden társaságra vonatkoznak, nem kell hozzá mezőgazdasági családi gazdaság minősítés? Ezek az adómentes juttatások a társaságban adóalap-csökkentő költségként, illetve ráfordításként leírhatóak? Utolsó kérdésem pedig: az szja-törvény 6. számú mellékletének elején az őstermelők családi gazdaságának tagjaira vonatkozóan áfa szempontjából egyforma adózási módot ír elő. Eddig csak az értékesítő tagokra volt ez így. Van olyan áfás családi gazdaságunk, melynek egyik nem értékesítő tagja áfamentes katás vállalkozó. Akkor ezen most módosítanunk kell? Ha igen, milyen dátummal tudjuk ezt megtenni, s melyiket kell módosítani? Válaszukat köszönöm: Debreceni Zoltánné


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 február
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close