• Gräff és Társai Szolgáltató Betéti Társaság
Hozzászólások 0

Kézimunka

Tisztelt Szakértő! Egy magánszemély kötött, horgolt baba-, gyerekjátékokat és lakásdekorációkat készít, amit szeretne piacon értékesíteni. Adóazonosító jellel rendelkezik, adószámmal nem. Jól gondolom-e a következőket: – ezt a tevékenységet kizárólag adószám birtokában végezheti, és így adószámot kell kérnie a 21T101 nyomtatvány segítségével, – ez a tevékenység önálló tevékenységből származó jövedelemnek minősül, – az adószámos magánszemély akkor minősül biztosítottnak, és így akkor terheli járulékfizetési kötelezettség, ha a tárgyhavi jövedelme eléri a minimálbér 30%-át. – ha nem számít biztosítottnak, akkor nincs járulékfizetési kötelezettség, – ha biztosítottnak minősül, akkor a jövedelem után szociális hozzájárulási adót, nyugdíjjárulékot és egészségbiztosítási járulékot kell fizetnie. Életszerű a magánszemély esetében, hogy míg az egyik hónapban biztosított lesz, a következő hónapban nem. Hogyan kell ez esetben bejelenteni/fizetni az egészségügyi szolgáltatási járulékot? Hiszen mindig utólag derül ki a tárgyhavi jövedelem. Köszönettel várom válaszukat. Üdvözlettel.


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 március
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close