• DIVIDEND AUDIT Kft.
Hozzászólások 0

Látványcsapatsport-támogatás szponzori szerződéssel

Cégünk a látványcsapatsport-támogatást adófelajánlás formájában valósítja meg. A támogatott sportegyesülettel a kiegészítő sporttámogatásra szponzori szerződést kötünk. A sportegyesület kiegészítő sporttámogatás + áfa összegével számát állít ki cégünknek a reklám tevékenységről. Cégünk a számla áfatartalmát utalja a sportegyesület részére, a számla adóalapja a NAV által a tao-felajánlás kiegészítő sporttámogatásának utalásával egyenlítődik ki. Kérdésem, hogy cégünk (a támogató) számvitelében a fenti gazdasági esemény hogyan könyvelendő. A szakmai cikkekben úgy olvasom, hogy a sportegyesület számlája igénybe vett szolgáltatásként és előzetes áfaként könyvelendő szállítóval szemben. Mivel nem cégünk fizeti a számla adóalapját, lehet ez költség? (Igaz, ez az összeg társaságiadóalap-növelő tétel lenne ez esetben.) Mivel szemben egyenlítődne ki a szállító számla adóalapja? Lehet hogy a számából csak az előzetes áfát kell lekönyvelnünk? Mivel a reklám kizárólag adólevonásra jogosító tevékenység érdekében merül fel, ezért az áfát visszaigényeljük. Köszönöm szíves tájékoztatásukat! Csordásné F. Edit


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 március
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close