• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Nyugdíjas munkavállaló határozott idejű szerződésének megszüntetése

Tisztelt Szakértő! Van egy nyugdíjas munkavállalónk, akinek a határozott idejű szerződése 2021.06.15-ig szól. Sajnos a kolléga munkájával, hozzáállásával kapcsolatban több probléma is felmerül: a feladatait nem megfelelően látja el, a munkaidő lejárta előtt távozik, anélkül, hogy előre egyeztetne a felettesével, fenyegetőzik, hogy kárt tesz a berendezésben, a munkavégzéséhez (karbantartó) használt eszközök pedig nem minden esetben egyeznek azzal, amit a leltár szerint biztosítottunk neki. Arra nem tud elfogadható magyarázatot adni, hogy hol vannak az általunk vásárolt szerszámok, és hogy kerültek be helyettük azok, amelyeket használ. A leltáreltérést jegyzőkönyveztük, de a legtöbb esetben csak szóban jeleztük a kifogásunkat. Ezek után szeretnénk megválni a dolgozótól. Elsősorban közös megegyezésre törekszünk. Mire kell figyelnünk a határozott idő miatt, hogy jogszerű legyen a megszüntetés? Ha a közös megegyezésbe nem megy bele a munkavállaló, a fenti indokok megalapozzák-e az azonnali hatályú felmondást (mint jeleztem, nincs minden kifogásunk dokumentálva)? Ha igen, akkor van-e távollétidíj-fizetési kötelezettségünk a határozott idő lejártáig? Válaszát előre is köszönjük!


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close