• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Ingatlan adásvételi előszerződéshez kapcsolódhat-e számla?

Tisztelt Szakértő! Egy társaság ingatlanforgalmazási tevékenységet végez. Belterületi, beépítetlen terület megnevezésű építési telkeket értékesít. Az értékesítéshez Ingatlan Adásvételi Előszerződéseket kötött, amelyben a vevő kötelezettséget vállal arra, hogy az adásvételi előszerződés aláírását követő 8 napon belül a vételár 50%-ának megfelelő vételárrészt nyolc napon belül (nettó+áfa) értékben megfizeti az eladó által megjelölt bankszámlára, átutalással. Az eladó kiállított egy számlát erről a vételárrészről, 8 napos fizetési határidővel. A vevő viszont csak egy részét utalta el ennek a vételárrésznek. Kérdéseim: 1. helyes volt-e a vételárrészről kiállított számla, hivatkozva az adásvételi előszerződésre? 2. csak akkor állíthatott volna ki számlát és akkora összegben az eladó, amikor a bankszámlájára megérkezett a kevesebb összeg, mint amiről az előszerződés aláírásakor megállapodtak? 3. az ingatlan adásvételi előszerződés nem hivatkozik sem előlegre, sem foglalóra, hanem abban állapodik meg a vevő és az eladó, hogy a végleges adásvételi szerződés megkötését követően fizeti meg a vevő a második vételárrészt és amikor a vételár teljes összegét megfizette a vevő, akkor ruházza át az eladó a vevőre az ingatlan birtokát.


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close