• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Ügyvezető joviszonya

Tisztelt Szakértő! Adott egy kft., ahol mindkét tulajdonos ügyvezető és a társasági szerződés szerint megbízási jogviszonyban látják el az ügyvezetést. Régen mindkét ügyvezető személyesen is közreműködött a tevékenységben, így egyik ügyvezető társas vállalkozói jogviszonyba van jelentve, munkaviszony mellett. A másik ügyvezető pedig gyet mellett volt főfoglalkozású társas vállalkozó. De a kft. évek óta nem folytat tevékenységet. A gyeten levő ügyvezető után nem keletkezett járulékfizetési kötelezettség, hisz tevékenységet nem is végzett. A másik ügyvezetőnek pedig a munkaviszonya miatt nem keletkezett járulékfizetési kötelezettsége. A gyet lejárt az egyik ügyvezetőnek, így a társas vállalkozói jogviszony megszüntetésre került (hisz amúgy sem működik személyesen közre, mivel a vállalkozás nem is végez tevékenységet). A másik ügyvezető most vesztette el a főállását. Az ügyvezetés ellátható heti 1-1 órában, hisz még ennyi sem kell a teendők elvégzéséhez. Ezért a társas vállalkozói jogviszony megszüntetést megelőzően tulajdonosi döntés született határozat formájában, hogy mindkét ügyvezető munkaviszonyban látja el feladatát. Az egyik ügyvezető már át is lett jelentve heti 1 órás munkaviszonyra. A másik ügyvezetőnél ez folyamatban van. Jelenleg még nem kell számolni augusztus 31-ig a minimálbér 30%-át elérő minimummal a tb-járulék szempontjából, így nagyon alacsony járulékkal letudható a két ügyvezető. Az lenne a kérdésem, hogy ez így helyes? Vagy törvényileg nem megfelelő? Előre is köszönöm válaszát!


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 november
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close