• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Teljesítés időpontja

Tisztelt Szakértő! Környezetvédelmitermékdíj-kötelezettség keletkezésének időpontjával kapcsolatban szeretnék feltenni egy kérdést. Kínából importált egy cég több berendezést, amely után termékdíj-kötelezettsége keletkezik. Az adózó készletre vételt választó kötelezett. A Ktdt. 6. § (1) * A kötelezett ilyen tartalmú bejelentése esetén a tárgyévtől fennálló termékdíj-kötelezettsége a termékdíjköteles termék készletre vételének napján keletkezik (a továbbiakban: készletre vétel). A készletre vétel napja * a) termékbeszerzés esetén a termék beszerzéséről kiállított számlán, számlakibocsátás hiányában az ügylet teljesítését tanúsító egyéb bizonylaton feltüntetett teljesítés napja vagy ennek hiányában b) az a nap, amelyen a terméket a számviteli szabályoknak megfelelően a számviteli nyilvántartásba eszközként fel kell venni. A kínai számlán csak a számla kelte szerepel, ami esetünkben februárban volt. Vámoltatva júliusban lett, amely alapján a vám és az áfa megfizetése megtörtént. Kérdésem az, hogy a teljesítési időpont helyesen hogy határozható meg? Válaszát előre is megköszönve.


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close