• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Új iroda berendezésével kapcsolatos költségek

Tisztelt Szakértő! Cégünk a költözés közepén áll. A berendezési tárgyak közül számos termék számviteli elszámolásával és adózásával kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. Az új irodában lesznek olyan szobák amelyek a munkavállalók kikapcsolódását szolgálják, például gaming room, fit-room, music room. Ezek a szobák, illetve a berendezésük nem szolgálják a vállalkozás tevékenységét közvetlenül. Az alábbi kérdéseim lennének: – Olyan tárgyak, például egy hangszer, ami számviteli elszámolás szempontjából már tárgyi eszköz kell, hogy legyen, mert a beszerzési ára meghaladja az előírt értékhatárt, annál megfelelő eljárás-e, ha egyéb eszközként létrehozzuk bruttó értéken, áfa visszaigénylése nélkül? Ez esetben kell-e még plusz adót fizetni, ha igen, mit? Milyen értékcsökkenési leírási kulcsot kell ezekre alkalmazni? – Azon tárgyak, amelyek azonnal kölségként elszámolhatók, például egy 10 ezer forint alatti társasjáték vagy babzsák, melyik számlaosztályba kerülnek, és ezek után kell-e egyes meghatározott juattatásként szja-t és szochót fizetni? – Egy sólámpát vagy vázát, amelyek csak dekorációs, nem használati tárgyak, számviteli szempontból hogyan tudok elszámolni? Segítségüket előre is köszönöm!


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close