• Névtelen kérdező
1

Bíróság megnevezése a jogorvoslati kioktatásban (munkajog)

Tisztelt Szakértő! Az Mt. 22. §-ának (5) bekezdése alapján a munkáltató az egyoldalú jognyilatkozatát az Mt.-ben meghatározott esetben köteles írásban indokolni, és az igény érvényesítésének módjáról, és ha az elévülési időnél rövidebb, annak határidejéről a munkavállalót ki kell oktatni. A határidőről való kioktatás elmulasztása esetén hat hónap elteltével az igény nem érvényesíthető. Kérdéseim ezzel kapcsolatban a következők: 1./ Feltételezve, hogy a kioktatási kötelezettség további feltételei teljesülnek, a kioktatási kötelezettség fentiek szerinti elmulasztásának minősül-e, ha a munkáltató a kioktatás során nem jelöli meg a bíróság pontos nevét, hanem ehelyett csak annyit rögzít, hogy az igény az "illetékes törvényszék" előtt érvényesíthető? 2./ Amennyiben nem, – figyelembe véve a Pp. vonatkozó előírásait – milyen megfogalmazás szükséges az olyan „összetettebb” esetekben, amikor a munkavállaló több törvényszék előtt is érvényesítheti az igényét, mert például a munkáltató székhelye Budapesten, az adott telephely (munkavégzési hely) Debrecenben, a munkavállaló lakóhelye (lakcíme) pedig Miskolcon van, vagy esetleg a munkaválalló több törvényszék illetékességi területén található telephelyen is rendszeresen végez vagy végzett munkát? 3./ Szükgséges a bíróság(ok) címének megjelölése? kiegészítés Tisztelt Szakértő! https://adozona.hu/kerdesek/2020_6_3_Birosag_megnevezese_a_jogorvoslat_pfd URL alatt található kérdés 2. pontjában figyelmetlenül, pontatlanul írtam. Helyesen a kérdés így kezdődik: 2./ Amennyiben igen.... Elnézését kérem. A Kérdező


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close