• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Szálláshely-szolgáltatás, iroda-, garázsbérbeadás

Tisztelt Szarvas Imréné! Köszönöm eddigi válaszait. Végre letisztult, hogy mit is szeretne az egyéni vállalkozó. (Korábbi kérdés URL: https://adozona.hu/kerdesek/2020_6_28_Szallashely_szolgaltatas_eqb) Tevékenysége szálláshely-szolgáltatás, illetve lakóingatlan bérbeadás, iroda-, bemutatóterem- és garázsbérbeadás lenne. Ehhez építene egy ingatlant, amely használata vegyes rendeltetésű lenne. Kérdés, hogy ebben az esetben az építkezéshez szükséges termékeket és szolgáltatásokat terhelő áfa levonható-e? Van-e előírás az ingatlan kialakításánál a vegyes használat miatt?k (külön bejárat, ingatlan minősítése a tulajdoni lapon stb.). Ha a szálláshely részt úgy alakítja ki, hogy a szobákhoz kapcsolódik nappali (közös helyiség), konyha, medence stb. akkor ez a rész bérbe is adható a későbbiekben, vagy csak szálláshelyként funkcionálhat. Az egyéni vállalkozó őstermelő családi gazdálkodó is, áfakörös, adószámos, illetve egy kft-ben tulajdonos, munkaviszonyban). A 240 hónapos szabály vonatkozik az egyéni vállalkozóra az áfa levonása miatt? Az iroda-, bemutatóterem-, garázsrészt szintén bérbe adhatja egyben esetleg cég részére. Ennek a résznek is önállónak elkülönültnek kell lennie a szálláshely résztől? Milyen adók fizetésére kötelezett az egyes tevékenységek esetén? (Szálláshelyadás: turisztikai hj., bérbeadás szja-előleg).0 Az egyes részekre jutó költségeket pontosan elkülönülten adminisztrálni kell? Milyen egyéb nyilvántartás fizetésére kötelezett az egyéni vállalko? Köszönöm türelmét és válaszát.


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close