• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Ügyvezető megbízási díja

Tisztelt Szakértő! Külföldi tulajdonú magyarországi kft. egyik ügyvezetője megbízási jogviszonyban ügyvezető. Ő harmadik ország állampolgára. Az ügyvezető adóazonosítóval, taj-számmal, taj-kártyával rendelkezik. Tartózkodási engedélyét egyéb okok miatt a hatóság nem hosszabbította meg. A kft. továbbra is megbízási díjat kíván fizetni neki. Az egészségbiztosítótól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a tartózkodási engedély megszűnésével a taj-kártyája is érvénytelen. Annak azonban nincs akadálya, hogy részére továbbra is számfejtve legyen a megbízási díj. A megbízási díjból ugyan úgy vonni kell az egyéni járulékokat és a cég is megfizeti a kft.-t terhelő járulékokat. Mindezt a 08-as bevallásban szerepeltetni kell. Kérdésünk, hogy a kapott tájékoztatás helyes -e? És, ha igen, akkor ebben az esetben a külföldi ügyvezetőt Magyarországon megilleti e az egészségbiztosítási járulék megfizetéshez kapcsolódó bármilyen szolgáltatás, illetve a nyugdíjbiztosítás megfizetésével a jövőben ő jogosult lesz-e nyugellátásra?


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close