Hozzászólások 0

Katás egyéni vállalkozónak kell-e táppénz-hozzájárulást fizetnie?

Tisztelt Szakértő! Kérdésem: katás egyéni vállalkozóként táppénzen voltam. Meg kell-e fizetnem a táppénz-hozzájárulást? A könyvelőm hívta fel rá a figyelmemet, hogy be kellene fizetni. Viszont gondoltam, utánanézek a témának, mert nem tűnt logikusnak. Először a következő cikkükben találtam releváns információt, miszerint NEM kellene megfizetni: https://adozona.hu/tb_jarulekok_nyugdij/Kinek_kell_es_kinek_nem_tappenzhozzajarulas_SPU282 idézem: " A Tbj. 4. paragrafus l) pontja, illetve az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvény 7. paragrafusának 25. alpontja értelmében a táppénz-hozzájárulás járuléknak minősül. Ezt azért is fontos rögzíteni, mert így mentesülhet a hozzájárulás megfizetése alól a kisadózó után a kisadózó társas vállalkozás.." Nem fizet tehát hozzájárulást az egyéni vállalkozó, illetve a mezőgazdasági őstermelő a saját táppénze után." Majd ugyanerre konklúziót találtam az Adózóna szakértőinek már feltett kérdések között ugyanazokra a jogszabályokra hivatkozva, bár a kérdés egy bt. beltagjára vonatkozott, én viszont egyéni vállalkozó vagyok (talán ez jelenthet bármi különbséget?): https://adozona.hu/kerdesek/2019_12_5_KATAs_BT_beltagja_tappenzen_nxe#comment-body VISZONT a hozzászólásoknál a kérdező mégis csak arról tanúskodott, hogy a fellebbezésére a következő választ kapta: "A határozat szerint a kisadózó társas vállalkozás köteles megfizetni a táppénz-hozzájárulást" – egyéb joszabályokkal alátámasztva... Akkor most meg kell fizetni, vagy sem? Köszönöm.


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 május
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close