• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Osztalék

Tisztelt Szakértő! Megkaptam válaszát az alábbi kérdésemre: https://adozona.hu/kerdesek/2020_3_23_osztalekfizetes_uvy Sajnos azt hiszem, nem sikerült egyértelműen feltennem a kérdésemet, ezért kérném szíves pontosítását: Tehát adott egy társaság, ahol először 1 fő tag volt, és ebben az időszakban osztalékelhatárolás történt erre az 1 fő tagra, akinek nem lett kifizetve még ténylegesen az osztaléka. Eltelt egy év, majd lett még több tag is a társaságban, de ez az eredeti tag továbbra is tag maradt. Ismét osztalékelhatárolás történt, ahol az eredeti egy fő tag most már a többivel együtt újabb összegű oszatalékígéretben részesült. Végül most kifizetés történne, de nem elég a rendelkezésre álló pénz mindkét év elhatárolt osztalékainak kifizetésére. A kérdésem egyszerűen az, hogy van-e arra lehetőség, hogy most az első évben elhatárolt osztalékot osztja ki a cég annak az egy tagnak, aki az első évben még egyedül volt? A következő alkalommal így, mikor kifizetésre kerülne a sor, akkor már csak az az osztalék maradna bent a cégben, ami több személyt érint és egyszerűen a vagyoni betét arányában kifizethető. Tehát lehet-e időrendi sorrendet tartani az osztalék kifizetésénél az elhatárolás idejére vonatkozóan? Remélem, sikerült így jobban megfogalmaznom a kérdésemet! Köszönöm szépen válaszát.


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 május
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close