• Simon Marika
Hozzászólások 0

Műszakivizsga-állomás könyvelése kérdésre még egy kérdés

Köszönöm a válaszát a Szakértő Hölgynek, de ezzel kapcsolatban lenne még egy kérdésem. Ha a a megrendelővel kötött munkalapon, ami szerződésnek minősül, nincs rajta, hogy közvetített szolgáltatás lesz a műszaki vizsgáztatás, de ugyanakkor a kft. által kiadott számlán már rajta van, akkor megtagadhatják a 8-asban egyéb ráfordításba könyvelt hatósági díj levonását. Mert sajnos most ez történt. A hatósággal van szerződése a vizsgáztatást végző kft.-nek. A hatósági díj a vizsgáztatást végző cég nevére szól. Majd az továbbszámlázza a megrendelő felé. Így a kft.-nek a teljes összeg az árbevételében van. A hatósági díj pedig a havi elszámolólap alapján könyvelve van a 8-asban, és ezzel csökkentettük az iparűzési adó alapját. Méltatlannak találom, hogy az a bevétel, ami nem a kft.-t illeti, mert elviszi a hatóság, még adózzon is. Már 5 éven át elfogadták, és most egyszerűen megtagadják a hatósági díj levonását, mondván, hogy ez nem közvetített szolgáltatás. Köszönöm a segítő válaszukat.


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close