• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Helyiségbérleti díj

Tisztelt Szakértő! Magánszemély bérel egy lakóingatlant, melyben 7-8 szoba található. Ezeket a helyiségeket bérbe adná jógaoktatóknak, illetve egyéb tevékenységet végző óraadóknak, a bérlők óradíj vagy havi fix összeg alapján fizetnék meg a helyiséghasználati díjakat. Szeretném megkérdezni, hogy ez milyen tevékenység formájában valósulhat meg? Nem az ingatlan további bérbeadásáról van szó, a magánszemély végezné az üzemeltetéssel kapcsolatos feladatokat is. Ha magánszemélyként önálló tevékenység keretében végezné a tevékenységet, akkor a terembérleti díjakból származó bevételből levonható lenne az általa fizetett bérleti díj és a rezsiköltség? Esetleg katás egyéni vállalkozóként milyen TEÁOR-szám alatt végezhető ilyen tevékenység? Ha a magánszemély is tartana órákat a bérelt ingatlanban, az megvalósítható lenne-e önálló tevékenység keretében? Köszönöm szépen megtisztelő válaszát!


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 február
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close