• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Árfolyam-különbözet elszámolása

Tisztelt Szakértő! Az alábbiakban kérném megtisztelő válaszát. Cégünk egyes partnereinél, a szerződéses árhoz képest, a megállapodásban szereplő eurós ár x%-os emelkedésének függvényében, magasabb áron számlázná ki a termékeit. Jelen esetben a termékek már kiszámlázásra kerültek a szerződéses áron, és most vizsgáltuk meg visszamenőleg az euró árfolyamának alakulását. Mi a helyes eljárás? Lehet-e összevontan egy helyesbítő számlát kiállítani, hivatkozva az eredeti számlaszámokra, vagy a már kiállított számlákat helyesbíteni kell egyenként? Számviteli szempontból a különbözet árbevételnek, vagy árfolyamnyereségnek minősül? Mivel tényleges termékértékesítés/szolgáltatásnyújtás nem történik, szükséges-e számla kiállítása, ha nem milyen módon/megnevezéssel történhet ezen különbözet elszámolása? Válaszát tisztelettel köszönöm!


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 február
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close