• Szabó László
2

USA anyagbeszerzés / szolgáltatás igénybevétel

Tisztelt Szakértők! Alanyi adómentes magyar egyéni vállalkozó USA piacára árul egyedileg dizájnolt termékeket. Képet és feliratot tervez számítógépen a kiválasztott termékre. A tervet a vállalkozó elküldi egy gyártó cégnek, a gyártó cég rányomtatja a gyártó cég által biztosított termékre és egy futárcégnek átadva kiszállítatja a gyártó cég a vevő számára. A vásárló, a gyártó cég és a futár is mind USA területén van, Magyarországra nem kerül az áru. A megrendelés egy amerikai webáruházban nyitott saját on-line boltban történik. A webáruház közvetítő szerepet tölt be az amerikai vevő és a magyar egyéni vállalkozó között. A vevő a közvetítőn keresztül csak a magyar egyéni vállalkozónak fizet, a vételárban megtéríti a gyártás, szállítás költségét is az egyéni vállalkozó részére. A kérdésem a következő: A gyártó cég kiállított számlákat a könyvelésben mint anyagköltség vagy mint közvetített szolgáltatás formájában kellene szerepeltetni? Ezen költségszámláknak magyar áfa tekintetében van-e szerepük, áfabevallásában szerepeltetnie kellene-e, mint fizetendő áfa, vagy ezt nem kell szerepeltetni benne, tekintettel arra, hogy a vevő-gyártó mind USA területén van? Az egyéni vállalkozónak jelenleg nincs EU adószáma. Az EU adószám kiváltása esetén változik-e a gyártó cég számláinak megítélése magyar áfa tekintetében? Köszönöm segítségüket, iránymutatásukat!


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 február
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close