További témák
  • Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Csoportos kockázati biztosítás adózása

Tisztelt Szakértő! Társaságunk évek óta folyamatosan köt csoportos kockázati biztosítást a munkavállalókra. A biztosítási szerződésben a csoportot alkotó magánszemélyeket nem kell név szerint megnevezni, csupán az állományi létszámot adja meg a szerződő fél. Értelmezésünk szerint ebben az esetben nem lehet megállapítani az egyes személyek által megszerzett jövedelmet /arányos biztosítási díjat, így ez esetben a munkáltató egyes meghatározott juttatásként adózik a biztosítási díj egésze után. Amennyiben helyes a feltevésünk, az lenne a kérdés, hogy ez esetben mikor keletkezik az adófizetési kötelezettség, mely időpontban? A számla kiállításának napján a teljes számlázott biztosítási díjra abban az esetben is, ha ez a biztosítási díj számviteli szempontból egy egész éves időszakot fed le és a költség elszámolása ennek megfelelően arányosan történik, vagy más időpont figyelembevételével állapítandó meg az adófizetési kötelezettség? Szíves válaszukat előre is köszönöm!


Szakértőnk válaszát csak előfizetőink olvashatják belépést követően. Amennyiben még nincs előfizetése, ezen az oldalon részletes információt tudhat meg választható előfizetési csomagjainkról.

Ha előfizetőnk, lépjen be!


 
TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!
2019 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X