Hozzászólások 0

Nonprofit Kft.- reprezentáció

Tisztelt Adózóna! A következővel kapcsolatban fordulok Önök felé és kérem véleményüket, tanácsukat! Nonprofit kft. formában működő közfeladatokat is ellátó cég. Fő tevékenysége: 9499 M.N.s egyéb közösségi, társadalmi tevékenység. Ünnepek, rendezvények alkalmából megvendégelik a résztvevőket pl. falunapokat, fesztiválokat szerveznek, ahol a résztvevők, vendégek étkezésben is részesülhetnek, esetleg kávét ihatnak. Augusztus 20. alkalmából fogadást adnak a város elöljáróinak, meghívottaknak, advent időszakban a rendezvényeken teával, forralt borral kínálják a résztvevőket stb. Az ilyen alkalmakkor vásárolt, rendelt meleg étel, ital, kenyér, tea, üdítő.... reprezentációnak számít a Nonprofit Kft.-nél? Vagyis az ilyen jellegű kiadások után a 118%-kal növelt összeg után szja- és szocho-fizetési kötelezettség keletkezik? Esetleg nincs olyan lehetőség, hogy az ilyen kiadások adómentesen elszámolhatók? (Úgy mint a nem kft. formájában működő nonprofit szervezetek esetében, amikor a kifizető egyesület, …, mentes az adó alól az adóévben reprezentáció … juttatása alapján meghatározott jövedelem azon része, amely a közhasznú, illetve cél szerinti tevékenysége érdekében felmerült, az adóévre vonatkozó beszámolóban kimutatott összes ráfordítás 10 százalékát, de legfeljebb az adóévre elszámolt éves összes bevétele 10 százalékát nem haladja meg). Válaszát köszönöm! Tisztelettel: P.Mária


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close