• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Pótlékátalány meghatározása, mely napokra

Tisztelt Szakértő! Megállapítottunk idéntől a munkavállónak pótlékátalányt 30%-os műszakpótlék helyett, melyet szerződésbe is foglaltunk. Minden hónapban azonos összeget kap a dolgozó. Az összeg úgy került meghatározásra hogy azáltal ne legyen kevesebb a bére, mint amennyit ő havonta egyébként pótlékban megkapna. A kérdésem az átalánnyal kapcsolatban: Ha a dolgozó szabadságon van, a szabadság idejére ugyanúgy megilleti őt a pótlékátalány, vagy csak a kifejezetten munkában töltött idő után? Betegszabadság, táppénz idejére, vagy amikor mentesül a munkavégzési kötelezettség alól (például halálesetnél 2 nap) jól gondolom, hogy nem kell részére ezekre a napokra számfejteni az átalányt? Pótszabadság igénybevétele alatt (gyermek után, egészségi állapotra tekintettel) jár neki az átalány? Amikor nem jár átalány és arányosítom a napokat, a 30-as osztószámot kell alkalmazni és naptári napokra számolni, vagy a havi ledolgozandó munkanapokkal számolok? Ehhez kapcsolódóan pedig, amikor szabadságon van a munkavállaló, figyelembe veszem az irányadó időszakot. Ha minden hónapban kapja a havi összeget, de ugye volt ezalatt szabadságon is, akkor csak a ténylegesen munkában töltött idő (szabadságot kivéve) órájával osztom az irányadó időszakban megkapott pótlékátalányt? Előre is köszönöm a segítséget!


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 június
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close