• Kiss Timea
Hozzászólások 0

Karbantartás, felújítás, beruházás

Tisztelt Szakértő! Cégünk ingatlant vásárolt, amelyben három iroda található. Elsődleges cél az volt, hogy az eddigi bérelt székhely helyett saját tulajdonú ingatlanban legyen a cég központja. A vásárolt ingatlanban két irodában bérlők is voltak, ők továbbra is bérlik ezeket a helyiségeket. A harmadik iroda évek óta használaton kívül van, hogy be tudjon költözni a cég, fel kell újítani a mai kor követelményeinek megfelelően, ami többmilliós kiadással jár. A kérdésünk az, hogy minek minősül a kiadás? Funkcióváltás, korszerűsítés nem történik, csak a mai kor ízlésének megfelelően új festés, új csempe, új nyílászárók, új szaniterek kerülnek az irodába. Jól gondoljuk, hogy ez elvileg nem minősül felújításnak csak karbantartásnak? A kiadások nagysága miatt a vezetés azonban a beruházásként való minősítés felé hajlik, főleg azért mert a cég a vásárlás eredeti céljának megfelelően csak az iroda rendbetétele után tudja rendeltetésszerűen használatba venni az ingatlant és beköltözni. Azonban a bérbeadás miatt már a tulajdonszerzés időpontjától úgymond használatban volt az ingatlan. Esetleg működhet az, hogy a saját irodánkat később aktiváljuk, azzal megnöveljük az eredeti bekerülési értéket és úgy folytatjuk tovább az amortizáció leírását? Válaszukat előre is köszönjük!


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close