További témák
  • Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Magánszemély ingatlanhasznosítása

Tisztelt Szakértő! Kérem szíves segítségét a következő kérdések megválaszolásában: – magánszemély ingatlanbérbeadása esetén, tételes költségelszámolásnál, ha a szerződésben kikötik, hogy a bérlő meghatározott összeg értékben felújítja a lakást, ez a költség egyéb bizonylat nélkül a szerződés alapján tételes költségelszámolás esetében levonható-e a bevételből a személyi jövedelemadó számítása során, vagy egyéb bizonylat hiányában nem vehető figyelembe? – ha a két házastárs közös tulajdonban lévő lakást értékesít, dönthetnek-e úgy, hogy az adózást az egyik fél vállalja, és a saját adóbevallásában mutatja ki a teljes összeget? – van-e bármilyen határ magánszemély lakóingatlan-értékesítése esetén, amelynél több ingatlan éven belüli értékesítése üzletszerű tevékenységnek számít és másfajta adózási szabályok vonatkoznak rá? Köszönöm szépen a segítségét előre is!


Szakértőnk válaszát csak előfizetőink olvashatják belépést követően. Amennyiben még nincs előfizetése, ezen az oldalon részletes információt tudhat meg választható előfizetési csomagjainkról.

Ha előfizetőnk, lépjen be!

Ha most fizet elő a szolgáltatásra, akkor az Adózóna előfizetési csomag részeként garantáltan megkap 5 iratmintát, amelyet az Adózóna legfrissebb kiadványából, a GDPR – Munkaügyi iratminta csomagból szakértőink választottak ki önnek. Az akció feltételei a 2018. augusztus 23-tól 2018. szeptember 30-ig megrendelt, és 2018. október 10-ig befizetett előfizetésekre vonatkoznak.
Részletek »

* A termékek külön megvásárlása esetén fizetendő ár.
** Az Adózóna.hu előfizetése után három személynek jár 2-2 kreditpont, amelyet elszámolhat a szakképzésébe. A kreditpontok kedvezettjeinek nevét és regisztrációs számát a rendeléskor megadott adatokkal a befizetés után kiküldött számlán tüntetjük fel.


 
TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!
2018 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X