Hozzászólások 0

Cégautóadó külföldön használt, bérelt gépjármű

Tisztelt Adózóna! Cégautóadóval kapcsolatban az alábbiakról szeretnék érdeklődni. Szervezetünk közhasznú alapítványként működik, az alábbi tevékenység szerint: “A romák és nem romák oktatási eredményei közötti különbségek csökkentése, beleértve az oktatás deszegregációját, elsősorban (de nem kizárólag) Közép- és Kelet-Európában és a Roma Integráció Évtizedéhez hivatalosan csatlakozott országokban.” Szervezetünknek több irodája van: az egyik Budapesten, egy másik Belgrádban működik. A belgrádi iroda a budapeti irodához tartozik. Kérdéseim: 1.) Amennyiben a budapesti iroda Szerbiában bérel autót, amelyet Szerbiában használnak, de az autóbérlés és az üzemanyag díja a budapesti iroda könyveiben jelenik meg, szükséges-e cégautóadót fizetni Magyarországon? 2.) Amennyiben a budapesti irodához tartozó belgrádi iroda bérel gépjárművet Szerbiában, amit ott is használnak, abban az esetben szükséges-e cégautóadót fizetni Magyarországon? Szervezetünk rendszerint olyan esetekben bérel gépjárművet (legtöbb esetben nem Magyarországon és nem Magyarország területén használja), amikor az utazás tömegközlekedéssel nem megoldható. Ugyanakkor, mivel a közhasznú tevékenységünk érdekében felmerült költség a gépjármű bérlése, valamint az üzemanyag díja, ezért ez a magyar iroda könyveiben jelenik meg. Szíves segítségüket szeretném kérni a fent leírt üggyel kapcsoaltban. Köszönettel: Gyenge Lóránd


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!
2019 december
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X