További témák
Hozzászólások 0

Cégautóadó külföldön használt, bérelt gépjármű

Tisztelt Adózóna! Cégautóadóval kapcsolatban az alábbiakról szeretnék érdeklődni. Szervezetünk közhasznú alapítványként működik, az alábbi tevékenység szerint: “A romák és nem romák oktatási eredményei közötti különbségek csökkentése, beleértve az oktatás deszegregációját, elsősorban (de nem kizárólag) Közép- és Kelet-Európában és a Roma Integráció Évtizedéhez hivatalosan csatlakozott országokban.” Szervezetünknek több irodája van: az egyik Budapesten, egy másik Belgrádban működik. A belgrádi iroda a budapeti irodához tartozik. Kérdéseim: 1.) Amennyiben a budapesti iroda Szerbiában bérel autót, amelyet Szerbiában használnak, de az autóbérlés és az üzemanyag díja a budapesti iroda könyveiben jelenik meg, szükséges-e cégautóadót fizetni Magyarországon? 2.) Amennyiben a budapesti irodához tartozó belgrádi iroda bérel gépjárművet Szerbiában, amit ott is használnak, abban az esetben szükséges-e cégautóadót fizetni Magyarországon? Szervezetünk rendszerint olyan esetekben bérel gépjárművet (legtöbb esetben nem Magyarországon és nem Magyarország területén használja), amikor az utazás tömegközlekedéssel nem megoldható. Ugyanakkor, mivel a közhasznú tevékenységünk érdekében felmerült költség a gépjármű bérlése, valamint az üzemanyag díja, ezért ez a magyar iroda könyveiben jelenik meg. Szíves segítségüket szeretném kérni a fent leírt üggyel kapcsoaltban. Köszönettel: Gyenge Lóránd


Szakértőnk válaszát csak előfizetőink olvashatják belépést követően. Amennyiben még nincs előfizetése, ezen az oldalon részletes információt tudhat meg választható előfizetési csomagjainkról.

Ha előfizetőnk, lépjen be!


 
TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!
2019 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X