További témák
  • Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Lombikprogram – felmondás elleni védelem

Tisztelt Szakértő! Címben jelzett témakörben keresem a választ a következő esetben. Röviden a helyzetem: gyesen vagyok, ami hamarosan lejár. Közben elkezdtük a kistesóprojektet lombikprogram keretében. Ha lejár a gyes, megszűnik a fizetés nélküli szabadság, a továbbiakban milyen lehetőségem lenne a munkaviszony fenntartására? Ha jól gondolom, a 3 év alatt felgyűlt szabadságokat kikérhetem – így visszakerülök aktív állományba –, de ennek letelte után mit tehetnék még? Az idei összes szabadságot is kikérhetem? Ha állományba visszakerüléskor közlöm a reprodukciós eljárásban való részvételt, akkor hat hónapig védett maradok? Dolgozni már nem szeretnék visszatérni a következő baba előtt, így ha fenn is áll a védettség, milyen távolléti lehetőség lenne a szabadság kimerülésével? Táppénzre – úgy tudom – a lombikprogram nem jogosít. Fizetés nélküli szabadságot kötelesek biztosítani, vagy az jóindulat kérdése? Fizetés nélküli szabadság ideje alatt egyáltalán nem lenne járandóságom, akkor mi van ilyenkor a járulékokkal? Nekem kellene fizetni az egészségügyi hozzájárulást? És egy ilyen időszak után – ha ekkor sikerülne várandós lennem – miből számolódna a testvér utáni ellátás? Már nem a korábbi bérem lenne a számolás alapja? Nagyon köszönöm, ha mindezekre tudnak válaszolni nekem. Köszönettel és üdvözlettel: egy olvasó


Szakértőnk válaszát csak előfizetőink olvashatják belépést követően. Amennyiben még nincs előfizetése, ezen az oldalon részletes információt tudhat meg választható előfizetési csomagjainkról.

Ha előfizetőnk, lépjen be!

Ha most fizet elő a szolgáltatáscsomagra, akkor garantáltan kap nyári pihenéséhez egy HVG Extra magazincsomagot, és a sorsoláson is részt vesz, ahol Presser Gábor koncertjére nyerhet két jegyet. Az akció feltételei a 2018. június 18-tól 2018. augusztus 22-ig megrendelt, és 2018. augusztus 31-ig befizetett előfizetésekre vonatkoznak.
Részletek »

* A termékek külön megvásárlása esetén fizetendő ár.
** Az Adózóna.hu előfizetése után három személynek jár 2-2 kreditpont, amelyet elszámolhat a szakképzésébe. A kreditpontok kedvezettjeinek nevét és regisztrációs számát a rendeléskor megadott adatokkal a befizetés után kiküldött számlán tüntetjük fel.


 
TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!
2018 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X