• Kollaudo
Hozzászólások 0

Szoftverlicenc vásárlása Amerikából II.

2017. november 22-én tettünk fel Önöknek egy kérdést, itt az Adózónán, amely szoftvervásárlásról szólt. Válaszukban azt írták, hogy a szoftverbeszerzést szellemi termékként kell nyilvántartani, azonban ebben az esetben nem saját célra vásárolják a szoftvereket, hanem továbbértékesítési célra, tehát a szoftverek nem lehetnek a társaság befektetett eszközei. Ezért kérdésünk még mindig az, hogy ilyenkor árunak vagy szolgáltatásnak minősül-e a szoftvervásárlás? Az eredeti kérdés szövege: Egyik partnercégünk szoftverlicenceket vásárol Amerikából, a szoftverek email-en át érkeznek be, az ügyfél egy sorozatszámot kap, melynek használatával telepíteni, aktiválni és használni tudja a szoftvert. Az ügyfél részére egy DVD-t is kiküldenek, de a nélkül is tudja használni a programot. A licenc a vásárláskor elérhető legfrissebb szoftververzió használatára jogosít, a szoftvert időbeni korlátozás nélkül használhatja a jövőben, a szoftverkövetés megvásárolható? Kérdésünk ezzel kapcsolatban az lenne, hogy amikor megvásárolják Amerikából a szoftverlicenct, akkor ez minek minősül, árunak vagy szolgáltatásnak? Üdvözlettel Szűcs Ildikó


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close