• T-REX Bt. T-REX Bt.
Hozzászólások 0

Számlán feltüntetett TEÁOR-szám

Tisztelt Szakértő! Könyvelőként sok olyan – szolgáltatásról kiállított – számlával találkozom, ahol a szolgáltatás megnevezése mellett TEÁOR-számot tüntetnek fel. Az áfatörvény a számla kötelező tartalmi elemei között nem tünteti fel a termékek vagy szolgáltatások besorolási számát, viszont a törvény úgy fogalmaz, hogy ha ezt az adatot is fel kívánjuk tüntetni, akkor termék esetében vámtarifaszámot, szolgáltatás esetében SZJ-számot kell írnunk. Úgy gondolom, hogy az idézett törvényi előírásból kiindulva helytelen az a számla, amelyen egy szolgáltatás megnevezése mellett TEÁOR-szám szerepel. A helyes eljárás véleményem szerint az lenne, ha fel sem tüntetnének a számlán besorolási számot (hiszen nem kötelező), de ha mindenképpen fel akarják tüntetni, akkor annak SZJ-számnak kell lennie. Kérdésem: igazam van-e a fent leírtak vonatkozásában? Visszaküldhetek-e a számlakibocsátónak egy olyan számlát, amelyen SZJ-szám helyett TEÁOR-szám szerepel? Egy adóellenőrzésnél nem szeretnék olyan helyzetbe kerülni, hogy az adórevizor egy ilyen számlára azt mondja, hogy nem felel meg az áfatörvény előírásainak, ezért nem hiteles bizonylat, és nem engedi a számlában foglalt áfát levonásba helyezni. Van-e ebből a szempontból adókockázat ezekben a számlákban? Köszönettel: Herczeg Tibor


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close