• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Közösségen belüli termékbeszerzés – számla teljesítési időpontja

Tisztelt Szakértő! Az áfatörvény szerint a termék közösségen belüli beszerzése esetén a fizetendő adót az ügylet teljesítését tanúsító számla kibocsátásakor, de legkésőbb a teljesítést követő hónap tizenötödik napján kell megállapítani. [63. § (1) bekezdés]. 1. kérdés: Konkrétan az alábbi esetben, melyik havi áfabevallásban kell szerepeltetni a közösségi egyenes adózás alá tartozó (27 százalékos áfás) termékbeszerzéshez kapcsolódó fizetendő és levonható áfát? A számla kiállításának napja július 28., a teljesítés napja július 29. A CMR szerint a magyar partner augusztus 2-án vette át az árut. A magyar partner a választott bank eladási árfolyama alapján könyveli a devizás tételeit. 2. kérdés: Ha eltérő a teljesítési időpont az áfa- és a számviteli törvény szerint, akkor milyen dátummal és melyik napi árfolyamon kell a könyvekben rögzíteni a közösségi beszerzéshez kapcsolódó könyvelési tételeket? Válaszát előre is köszönöm.


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 február
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close