• Boskó Lászlóné Piroska
2

Vissza nem térítendő munkáltatói támogatás lakásvásárláshoz

Tisztelt Szakértő! Munkavállalónknak lakásvásárláshoz vissza nem térítendő támogatást szeretnénk adni. A dolgozó a lakást saját (önerő) átutalásával, lakásvásárlási hitel igénybevételével és a munkáltatói támogatás összegével szeretné kifizetni.Ezzel kapcsolatban az alábbi kérdésem van: - A hitel folyósítása előtt kell átutalnunk a munkáltatói támogatás összegét. Ezt utalhatom az eladó bankszámlájára? - Utalás előtt - és után milyen bejelentési kötelezettségem van a NAV felé? - Adás-vételi szerződésben nem tértünk ki a munkáltatói támogatásra. Ezért meg kell módosítanunk a szerződést? A bejelentéssel kapcsolatban olvastam, hogy utalás előtt bejelentést kell tenni a cégnek, de úgy értelmeztem, hogy csak a hiteltörlesztés átvállalása esetén szükséges ezt megtenni (OTP ADLAK - Adómentes Lakáshitel-támogatási Szolgáltatáscsomag) Várom válaszukat, melyet előre is megköszönök. Tisztelettel: Boskóné -


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close