• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Eltérő tagállamban teljesülő import bizonylatolása és bevallása

Az áru USA-ból érkezik, az importáló magyar cég. Áru Németországba érkezik, a vámkezelés, vámoltatás szintén Németországban teljesül. A vámoltató az importőr nyilatkozata alapján egy vám-adó képviselő, de nem magyar, hanem német német cég (magyar cég nincs bejelentkezve). Vámolás után az áru Magyarországra el lett szállítva (a magyar importőr vevőjének kiszámlázva a magyar áfa szerint). A kérdésem a bejövő oldallal kapcsolatos: a német képviselő azt mondja, ő számol el a német adóhatósággal, a magyar félnek vám- és ad óhatározatot küldött (ebben vámösszeg és felfüggesztett adófizetés megjelölve, mely a magyar szabályokból kiindulva a kiszállítás igazolása után törlésre kerül, az import adómentes lesz) + küldött egy számlát, melyben a vám és az ő ügyintézési költsége szerepel, valamint a vámkezelésre, az adóhatározatra hivatkozás, mihez kapcsolódik. Kérdésem, 65-ben és A60-ban hova, milyen kóddal, és kinek az adószámával kell feltüntetni? A NAV azt mondta, ez közösségi beszerzés, a német lesz az A60-ban feltüntetve (kell K kód?), a 65-ben közösségi beszerzés, fizetés vámhatározat dátumával, levonás? Mi alapján vonhatom le a közösségi beszerzés áfáját, ő nem fog számlázni felém, a vám, a határozat, a számla hivatkozás ( a vámhatározaton) van kizárólag. Ez elég? És be kell-e írni az adómentes termékimport sorba is? Sajnos ahány irányban tettem fel a kérdést, annyiféle választ kaptam. Köszönöm


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close