Hozzászólások 0

Áfa

Tisztelt Szakértő! A következő négy kérdésem lenne, amire már kaptam választ a törvény szövegét idézve, hogyha lehet konkrét válaszokat szeretnék. 1.) A kérdésem az, hogy közösségi beszerzésről szóló számla áfáját a számlakibocsátáskor érvényes árfolyamon kell megállapítani az áfabevalláshoz, könyveléshez a teljesítéskori árfolyam alkalmazandó? 2.) Közösségi értékesítésről szóló számlán, amennyiben áfát is fel kell tüntetni, mert nem állnak fenn a mentes értékesítés feltételei, itt is a számlakeltekor érvényes árfolyammal kell számolni? 3.) Hogyha belföldi vevőnek euróban számlázunk termékértésítést, az alkalmazott árfolyam a teljesítéskori árfolyam? 4.) Ingatlanvásárlás esetén, hogyha az eladó euróban számláz, de belföldi az eladó, és fordítottan számláz, mert azt választotta, az alkalmazott árfolyam az áfabevalláshoz a teljesítéskori árfolyam? Köszönettel a választ.


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 február
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close