8 találat a(z) belső szabályzat cimkére

Cafeteria kifizetés veszélyhelyzet esetén Kérdés

A kérdéssel kapcsolatos vállalat munkavállalói számára cafeteria rendszert vezetett be. A béren kívüli juttatás az év elején összeállított elemekből álló nyilatkozat alapján kerül a tárgyév folyamán kifizetésre. A kiválasztás során a bruttó keretből a belső szabályzatban rögzített úgynevezett költségszorzókkal kerül kiszámításra a munkavállalói nettó összeg. A szabályzat meghatározza, hogy csak a munkáltatót terheli adófizetési kötelezettség, majd a későbbiekben ismerteti, hogy a szorzószám tartalmazza a 15 százalékos személyi jövedelemadó, valamint a 17,5 százalékos szociális hozzájárulási adókötelezettséget is. A nyilatkozatban rögzített nettó összeg, valóban ezzel a szorzóval és tartalmával kerül meghatározásra. Számításom szerint, a munkáltatói teher is a munkavállalóra került áthárításra. Ezt az esetet befolyásolja-e hogy jelenleg a SZÉP-kártyás juttatások tekintetében a munkáltatók szocho-mentességet kaptak, illetve ha igen, kit illet a járulék összege? Kiutalt cafeteria példa: - bruttó SZÉP-kártya összeg: 13 250 - kifizetői szja (munkavállalótól levonva): 1500 - szocho (munkavállalótól levonva): 1750 - nettó juttatás: 10 000

Belső szabályzat Kérdés

Tisztelt Szakértő! A könyvviteli szolgáltatást végző katás egyéni vállalkozó köteles a belső szabályzat (a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló) elkészítésére. Hova és milyen úton kell szabályzatot elküldeni? Aláírással és bélyegzővel ellátva scan segítségével? Köszönöm szépen a válaszát!

Könyvelők, adószakértők, ingatlanosok, székhelyszolgáltatók figyelem! Át kell dolgozni a belső szabályzatokat Cikk

Belső szabályzataik átdolgozására kötelezi a vállalkozások jelentős csoportját a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvény módosítása. A teendőkről honlapján tájékoztatót közölt a NAV.

GDPR Kérdés

Könyvelőkre, adótanácsadókra milyen mértékben vonatkozik az adatvédelmi (GDPR) törvény? Szükséges-e belső szabályzat, vagy adatvédelmi felelős? Illetve egyéb kötelezettségek?

Belső szabályzat Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy cég munkavállalói általános munkarend szerint dolgoznak. Időnként hétvégi, esetleg munkaszüneti napra is elhúzódó kiküldetésben vesznek részt. A munkaszüneti napon, hétvégén végzett munka után az Mt. szerint a munkáltatónak fizetnie kell a munkabért és a 100 százalékos pótlékot. Ha belső szabályzatban rögzítik, hogy a munkáltató pótlékokat nem fizet, de szabadon csúsztatható/kivehető a munkanapokon kívül végzett munkaidő, ezt megteheti? Van bármilyen lehetősége a munkáltatónak, hogy az ilyen pótlékok kifizetését elkerülje, illetve kifizetésen kívül máshogy kompenzálja? Köszönettel.

Pénzmosás elleni szabályzat: feladat könyvelőknek, adószakértőknek Cikk

Kérdésében megerősítést kért olvasónk arról, hogy a pénzmosás elleni szabályzattal kapcsolatban minden könyvelőnek van dolga. Szolnoki Béla könyvvizsgáló adószakértőnk válaszolt.

Pénzmosásról szóló szabályzat Kérdés

Tisztelt Szakértő! A NAV Pénzmosás Elleni Információs Irodának küldendő belső szabályzattal kapcsolatban szeretnék megerősítést kérni, hogy a könyvelői tevékenységet végzőknek – nemcsak cégeknek, hanem egyéni vállalkozóknak is – meg kell küldeniük a belső szabályzatukat a NAV-nak, mivel a kötelezettség tevékenységhez kötött, nem vállalkozási formához. Segítő válaszát előre is köszönöm.

Akár 20 millióra is bírságolható a könyvelő és az adószakértő Cikk

Már 2013. július elejétől hatályosak a pénzmosás megelőzéséről 2007. évi CXXXVI. (Pmt.) törvény új szabályai, amelyek 90 napot adtak a belső szabályzatok átdolgozására, azaz szeptember 28-áig kellene ezeket korszerűsíteni. A törvény megsértése esetén a felügyeletet ellátó szerv drasztikus bírságokat vethet ki.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Elszámolási időszak – áfa tv. 58. §

Kelemen László

adószakértő, jogász

Befogadott számlák a NAV-nál

Kelemen László

adószakértő, jogász

Számlakiállítás saját költség felhasználásról

Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close