hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Többkulcsos adórendszert és a tb-járulék csökkentését javasolják a kormánynak

  • adozona.hu

Az MSZP szeretné, ha az Országgyűlés és a kormánypártok elfogadnák az MSZP-nek a többkulcsos adórendszerről és a tb-járulék csökkentéséről, illetve a devizahitelesek megsegítéséről szóló javaslatait - mondta vasárnapi, a fővárosi Orczy-kertben tartott sajtótájékoztatón Török Zsolt.

A szocialisták szóvivője közölte, hogy a többkulcsos, progresszív és igazságosabb adórendszer több pénzt hagyna az emberek zsebében. Másik elképzelésük szerint a tb-járulék csökkentése lehetőséget biztosítana az újabb munkahelyek megteremtésére, mert így olcsóbbá válna az élőmunka - tette hozzá. Emlékeztetett arra, hogy javaslatuk értelmében az első ütemben három, majd újabb két százalékkal kellene csökkenteni a tb-járulékot. Végül arra kérte a törvényalkotókat, hogy fogadják el a szocialistáknak a devizahitelesek megsegítésére készített kilencpontos javaslatcsomagját is. A sajtótájékoztatón a párt másik szóvivője, Kormos Kata arról beszélt, hogy a kormány "dilettáns" gazdaságpolitikájának következtében Magyarországot a többi európai államnál jobban sújtja a gazdasági válság.

Számításai szerint a január elsejével bevezetett egykulcsos adórendszer miatt egy átlagember havonta 2200 forinttal keres kevesebbet.  Ez az év eleje óta személyenként átlagosan, 17600 forint kiesését jelenti - mondta, az iskolakezdésre utalva pedig hozzáfűzte, az összeg körülbelül egy első és egy hetedik osztályos gyermek tankönyvcsomagjainak az ára. Kijelentette, hogy a devizahitelesek sem kaptak valódi segítséget az elmúlt időszakban, mert a tervezett eszközkezelő "még mindig csak egy ígéret", ráadásul a kormány javaslatai csak elodázzák a probléma megoldását.

 

 

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Lakóingatlan, áfalevonás

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Termékcsomag áfája

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink