hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Felülvizsgálnák a játékadó szabályozását

  • MTI

A szerencsejáték-iparon belül a két legsürgősebb beavatkozást igénylő terület a pénznyerő automaták és az online szerencsejáték szabályozása, mindkét témában a törvénymódosításokat várhatóan még 2011 őszén az Országgyűlés elé terjeszti a kormány - írta a Napi Gazdaság és a Népszava kedden Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter Lázár János fideszes képviselő kérdésére adott válasza alapján.

Az ágazat felülvizsgálata ezzel nem zárul le, a tervek szerint 2012 első félévében áttekintik a kártyatermek szabályozását, és - ha szükséges - a teljes ágazatot lefedő új szerencsejáték-törvényt is kidolgoznak.
   
A pénznyerő automatákat illetően felmerült az online felügyeleti rendszer bevezetésének lehetősége: a gépek működtetésének feltétele lenne, hogy a megjátszott tétek, kifizetett nyeremények összegének adatait online módon, valós időben megküldjék a felügyeleti szervnek. Az elképzelést jelenleg is vizsgálja a tárca - írta a Napi Gazdaság.
   
Az online felügyelet lehetővé tenné a pénznyerő automaták játékadójára vonatkozó szabályozás felülvizsgálatát is. Az NGM elemzései szerint az egy gépre eső tiszta bevétel nagy szórást mutat, havi 200 ezer forinttól akár több millió forintig, emiatt a tételes játékadó általános, jelentős emelése több helyen ellehetetlenítené a legális üzemeltetést. Csakhogy a tételes játékadó 2005. szeptember 1-je óta változatlan, havi 100 ezer forint játékhelyenként, ami sok esetben indokolatlanul alacsony, s akár pénzmosás eszközévé is teheti az ágazatot - véli Matolcsy György.
   
A szerencsejáték-piac nagyobb átláthatóságát célzó intézkedéseket pártolja a Magyar Szerencsejáték Szövetség is. A nyerőgép-üzemeltetőket tömörítő szervezet elnöke, Schreiber István a Népszavának azt mondta, szeretnének részt venni az egyeztetéseken, hogy szakmailag megalapozott döntések születhessenek.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Tartósan beteg munkavállaló végkielégítése

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Német állampolgár

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Öregségi nyugdíj

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink