hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Húsz napon keresztül érkezhet a reálhozam

  • MTI

Módosítani kellett a Magyar Nemzeti Bank pénzforgalmi elszámolásokról szóló rendeletét, hogy megelőzzék a magányugdíj-pénztári reálhozamok kifizetésekor a postai tumultust.

A Napi Gazdaságnak az MNB-nél megerősítették a rendeletmódosítás tényét, miszerint a postának két nap helyett 20 nap áll rendelkezésére, hogy a 100 ezer forint alatti reálhozamokat kézbesítse.
   
A lap azt írja, hogy "a módosításra azért volt szükség, mert a reálhozamok kifizetését szabályozó kormányrendelet +elfelejtkezett+ arról, hogy a Postának a hozzá beérkező pénzeket a számlára érkezést követően két napon belül továbbítania kellene".
   
A Magyar Posta kényszerhelyzetbe került, mert fizikailag nem lenne képest 1,5-1,9 millió embernek teljesíteni a kifizetést két nap alatt.
   
A Napi Gazdaságnál a Magyar Posta Zrt.-nél azt mondták, hogy "a reálhozam-kifizetésekkel kapcsolatos egyeztetések jövő hétre várható hivatalos lezárulta után szeretnék a közvéleményt tájékoztatni a részletekről".

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Osztalék elsőbbségi részvénnyel

Pölöskei Pálné

adószakértő

Tulajdoni arányok a végelszámoláskor

Pölöskei Pálné

adószakértő

Egyéni vállalkozó átalakulása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink