hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

A nyílt munkaerőpiacra vezényelnék a rokkantnyugdíjasokat

  • MTI

A Nemzeti szociálpolitikai koncepcióhoz hasonló tervezet alapján képzelné a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) a rokkantnyugdíjasok egy részének visszavezetését a munkaerőpiacra, ennek célja, hogy minél több megváltozott munkaképességű ember helyezkedjen el a nyílt munkaerőpiacon - írta keddi számában a Világgazdaság.

A szakértők által is elfogadható rendszert még nem szentesítette politikai döntés - teszik hozzá a lapban.
   
A Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatalra hivatkozva a Világgazdaság azt írta, hogy a rokkantnyugdíjasok felülvizsgálatára és a munkaerőpiacra való visszatérésükre vonatkozó új kormány-előterjesztés minisztériumok közötti egyeztetése jelenleg zajlik.
   
A lap azt írta, hogy a Nefmi főosztályvezetője, Dávid István vezényletével összeállított új koncepció szerint jelentősen csökkenne a támogatási rendszerrel járó adminisztráció, a meglévő igazgatási szolgáltatási elemek integrációjával az egyablakos szisztéma kialakítására törekednének a tervezet megalkotói. A cél ezek szerint az lenne, hogy lehetőleg minél több megváltozott munkaképességű helyezkedjen el az őket foglalkoztató intézmények helyett a nyílt munkaerőpiacon, ép kollégákkal együtt dolgozva - olvasható a lapban.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Napidíjfizetés étkezési számla mellett

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Számlázás

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink