hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Adózás, számvitel: várja a kormány a javaslatokat

  • MTI

A bürokráciacsökkentést célzó program második, középtávú ütemének beavatkozási területeit többek között az adózás, a számvitel, a jogalkotási kérdések, a mikro- és kisvállalkozások, a pályáztatás és a vállalkozói jogviták költségcsökkentésében jelölte meg Cséfalvay Zoltán kedden Budapesten.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságstratégiáért felelős államtitkára erről  az "Egyszerű állam" elnevezésű konzultáció félidei értékelésén beszélt a tárca honlapján közzétett közlemény szerint. Mint az államtitkár elmondta, a konzultáció célja, hogy érdemi párbeszéd kialakításával együttműködés alakuljon ki a kormány és a vállalkozások között, amelynek sikere mind a vállalatok, mind az állam, mind a fogyasztók érdeke.
   
A kormány 2011. április 20-án hirdette meg bürokráciacsökkentő programját, amelynek célja, hogy a magyarországi vállalkozásokat sújtó, az európai átlaghoz képest háromszoros mértékű terheket az uniós szintre csökkentse, és ezáltal növelje a kkv-k versenyképességét.
   
Az első, 105 milliárd forintos tehercsökkentés intézkedéseit a kormány a szakmai szervezetekkel együttműködve már kidolgozta, a második, 400 milliárd forintos cselekvési terv kidolgozása érdekében 2011. június 2-án egyhónapos konzultációsorozat indult. A több mint 30 helyszínen megrendezendő konzultáció lehetőséget ad a vállalkozásoknak arra, hogy javaslatokat tegyenek a bürokráciacsökkentés irányaira.
   
A konzultációsorozattal egy időben elindult az www.egyszeruallam.hu is, ahol bárki küldhet hozzászólást, javaslatot.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Gépjárműoktatók eszközbeszerzése

Nagy Norbert

adószakértő

23HIPAK_A-NY-01. 9. pontja II. rész

Szipszer Tamás

adószakértő

Egyéni vállalkozás kettős könyvvitelben

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink