hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Borsodban nőnek az adóbevételek

  • MTI

Túljutott a gazdasági, pénzügyi válságon Borsod-Abaúj-Zemplén megye gazdasága, mind az export, mind a belföldi értékesítés nő, ennek köszönhetően az adóbevételek is gyarapodnak - összegezte az év első negyedének gazdasági eredményeit Olasz András, a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) megyei adóigazgatóság vezetője miskolci sajtótájékoztatóján, szerdán.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a külkereskedelmi mérleg pozitív szaldója az év első negyedében 85,5 milliárd forintra rúgott, míg az előző év hasonló időszakában ez 67,5 milliárd forint volt - mondta az igazgató, hozzátéve: a megye gazdaságáról kedvező képet fest az is, hogy a cégek az év első három hónapjában 54 százalékkal többet, csaknem 19 milliárd forintot fordítottak beruházásra, mint tavaly, az első negyedévben.
   
Fejlesztésekre a legtöbbet, 10 milliárd forintot a vegyipari cégek, főleg a TVK, és a BorsodChem költött.
   
Olasz András azt is elmondta: a recesszió végére utal az is, hogy a költségeikkel tételesen elszámoló egyéni vállalkozások jövedelmezősége is javul, és nő nyereségük is. Az összes egyéni vállalkozó több, mint fele nyereséget mutatott ki bevallásában, ezek összértéke csaknem elérte a 3,5 milliárd forintot.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Nagy összegű kölcsön

Szipszer Tamás

adószakértő

Térkövezés elszámolása már aktivált ingatlanon

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink