hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Nyugdíjcélú megtakarítások: melyiket válasszam?

  • adozona.hu

A nyugdíjcélú termékek célja a nyugdíjas évek anyagi biztonságának megteremtése, így elsősorban a felhalmozási szempontból kell erősnek lenniük. Ám a többi hasonló célú terméktől épp a váratlan tragédiák enyhítését szolgáló biztosítási fedezet különbözteti meg,

Egy nyugdíjcélú unit-linked megoldás, amely mind a megtakarítási, mind pedig a biztosítási elemet tartalmazza, része kell hogy legyen egy több lábon álló öngondoskodási programnak, mondta a Napi Gazdaságnak Zolnay Judit, az Aviva Életbiztosító értékesítési és marketing-vezérigazgatóhelyettese. Az Uniqa Biztosítónál a társaság unit-linked szerződéseihez kötött kiegészítő biztosítások aránya 20 százalék felett van.

Ám amikor öngondoskodásról beszélünk, akkor arról az eshetőségről sem szabad megfeledkezni, hogy mi történik akkor, ha egy váratlan esemény következtében korábban kell nyugdíjba mennie valakinek (pl. rokkantsági nyugdíj), s így a nyugdíjas évekre szánt összegnek korábban kell rendelkezésre állnia. Ebből a célból − a családról vagy rokkantság esetén önmagunkról való gondoskodás okán − kockázati típusú biztosítást is érdemes beemelni a megtakarítási portfólióba.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Nagy összegű kölcsön

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink