hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

K+F: radikálisan átalakítanák az adókedvezmények rendszerét

  • MTI

A kutatás-fejlesztésre és innovációra igénybe vehető adókedvezmények radikális átalakítására készül a kormány; a nyár végére várható a döntés, de a lehetséges módosításokról már megkezdődött a konzultáció - nyilatkozta a Világgazdaság csütörtöki számában a kormányszóvivő.

Nagy Anna elmondta: a cél a kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenység ösztönzésére szolgáló adókedvezmények egységesítése és egyértelművé tétele. A jelenlegi szabályozás ugyanis nem egységes és nem mindenben harmonizál az európai gyakorlattal.
   
A kormányszóvivő szerint számos kiskaput rejt a jelenlegi rendszer, ami lehetővé teszi, hogy a kedvezményeket adóelkerülésre használják. Nagy Anna hangsúlyozta: fontos, hogy a kedvezmények valóban arra menjenek, amire szánják.
   
Külön kiemelte a fiatal vállalkozásokat, és azt ígérte, hogy a széles körű igénybevétel érdekében külön kategóriát létesítenek az Európai Unióban is preferált vállalkozói csoport számára.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kúriai ítélet

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Családi kedvezmény 16 év fölött

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink