hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Reálhozam: mikor utalnak a magánnyugdíjpénztárak?

  • adozona.hu

A hétfőn elfogadott törvény alapján már jól körvonalazódik, a reálhozam kifizetésére mikor is számíthatnak az egykori magánnyugdíj-pénztári tagok.

Az elszámoláshoz egy teljesen új számítástechnikai modult kell kifejlesztenünk, de ezek a munkálatok már folyamatban vannak, nem látjuk tehát akadályát annak, hogy augusztus végéig megtörténjen a kifizetés − mondta Lehoczky László, az MKB magánkasszájának vezetője a Napi Gazdaságnak. A magán-nyugdíjpénztári reálhozam pontos összege az elszámolás napjával (május 31.) lesz meghatározható, az ezen naphoz tartozó egységárfolyam és ezzel a reálhozam pontos összege június 7-étől válik ismertté − hangsúlyozták az AXA-nál.

Paczolai Szabolcs, a Dimenzió ügyvezetője szerint a pénztári kiutalás augusztus végéig valószínűsíthető, de ehhez arra lenne szükség, hogy a nyugdíjkezelő alap augusztus közepéig adja vissza az igényelt összeget. A Honvédnál kijelentették: végre tudják hajtani egy hónap alatt a kiutalásokat. Az ING-nél szintén azt hangsúlyozták, hogy felkészültek a hozamgarantált tőke feletti hozamok kiszámítására és a nyilatkozatok szerinti módon történő átutalására, illetve a tagokkal történő elszámolásra.

A cikk folytatását olvassa el itt!

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

GINOP-8.3.5-18/B hitelprogram

Pölöskei Pálné

adószakértő

Személyszállítás – közvetített szolgáltatás

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink