hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Új alkotmány: a nyugdíjasokon csattan a "kormány ostora"?

  • MTI

Az új alkotmány legnagyobb kárvallottjai a nyugdíjasok, miközben már a kormány korábbi rendelkezései is ellehetetlenítették az időseket - mondta Szanyi Tibor, az MSZP elnökségi tagja vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

Az országgyűlési képviselő szerint az idősekkel szembeni "kormányzati gyűlöletbeszéd" alapozta meg azt a politikát, amely a gyógyszerekhez való hozzájutást ellehetetleníti, illetve a nyugdíjak "elpárologtatásával" lényegében a nyugdíjasok létét is ellehetetleníti.

Szanyi emlékeztetett: a Fidesz április 18-án készül elfogadni azt az alapokmányt, amellyel az országot "egy soha nem látott kényszerpályára" akarja vinni. Ezen a napon az MSZP "részországgyűlést" tart Budapest belvárosában, hogy kifejezze a tiltakozását az új alkotmány ellen - fűzte hozzá.

Emlékeztetett arra, hogy áprilisban sok megmozdulás lesz, többi között a szakszervezetek rendeznek tüntetést, és az MSZP is több demonstrációra készül.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Nyíltvégű lizing

dr. Kelemen László

adószakértő, jogász

A traszferár és az áfa kapcsolata

dr. Kelemen László

adószakértő, jogász

Előleg áfarendezése

dr. Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink