hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Fidesz: helyi különadót nem lehet kivetni

  • MTI

A Fidesz Zala megyei gazdatagozatának elnöke kedden közölte: hecckampányt folytat a Jobbik Zalaegerszegen azzal, hogy a bankokra, multinacionális cégekre helyi különadó kivetését javasolja, mert erre nincs joga az önkormányzatoknak.

Horváth László, aki a zalaegerszegi önkormányzat gazdasági bizottságának is tagja elmondta: szomorú, hogy a Jobbik helyi szervezete hecckampányt folytat a zalai megyeszékhelyen működő bankokra, multinacionális cégekre, kereskedelmi láncokra kivetendő különadó ötletével. Az ellenzéki párt múlt héten fogalmazta meg javaslatát.

Horváth László hozzátette: a helyi adókról szóló törvény értelmében Zalaegerszegen most is a maximális, két százalékos iparűzési adót fizetnek a vállalkozások, egyes mikro- és közepes vállalkozások kivételével. Fizetik ezt az adót a helyben működő bankok és multinacionális cégek is, de ezen felül nincs joga az önkormányzatoknak ilyen különadó kivetésére.

A politikus arra kérte az ellenzéki pártot, ha  mégis úgy gondolja, hogy lát erre jogi lehetőséget, indítványát terjessze a közgyűlés elé. Ha belátják, hogy erre nincs mód, akkor a továbbiakban "a helyi polgárok heccelése helyett érdemi konstruktív munkával foglalkozzanak" - fogalmazott a Fidesz zalai gazdatagozatának elnöke.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Egyéni vállalkozásból kft.

Szipszer Tamás

adószakértő

Devizás tételek mikrogazdálkodói mérlegnél

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Ügyvédi iroda beszámolója

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink