hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Borítékolható az adórendszer bukása

  • hvg.hu

Az adórendszer kormány által megindított átalakítása nem váltja majd be a hozzá fűzött reményeket. Az adófizetés ösztönzése érdekében a hatóság látványos akciókat indíthat, ám ezek eredménytelensége előre borítékolható - vélik a szakértők.

A személyi jövedelemadó mértékének csökkentése és lineárissá tétele, valamint a családi adókedvezmények kiterjesztése a lakossági adóterheket enyhíti ugyan, ám az adórendszer részleges átalakításától remélt változások várhatóan elmaradnak - állították egybehangzóan a Menedzserpraxis Kft. által szervezett adókerekasztal résztvevői. A jövedelemadó egykulcsossá tétele elvben ösztönzi az adófizetést, hiszen növeli a rendszer átláthatóságát. Pitti Zoltán, az APEH volt elnöke, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára és Vadász Iván adószakértő, az Adókamara alelnöke szerint azonban az szja egyszerűsítésétől várt fehérítő hatást ellensúlyozzák az újonnan kivetett szektorális különadók okozta rendszerszintű torzulások.

Nem divat az egykulcsos adó

A személyi jövedelmek lineáris adóztatása amúgy sem összeegyeztethető a nyugat-európai normával.

A cikk folytatását olvassa el itt!

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Gépjárműoktatók eszközbeszerzése

Nagy Norbert

adószakértő

23HIPAK_A-NY-01. 9. pontja II. rész

Szipszer Tamás

adószakértő

Egyéni vállalkozás kettős könyvvitelben

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink