hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Szja-bevallás: hol van az egységcsomag?

  • MTI

Az adóhivatal januárban valamennyi adózónak, aki az elmúlt évben saját maga nyújtott be a személyi jövedelemadó bevallást már postázta a kötelezettség teljesítéséhez szükséges nyomtatványokat.

Azok az adózók, akik mégsem kapták meg adócsomagjukat az adóhivatal tájékoztatása szerint a következő módon szerezhetik be a szükséges nyomtatványt:

A kötelezettség teljesítéséhez szükséges programok az APEH internetes honlapjáról (www.apeh.hu) ingyenesen letölthetők, melyek lehetőséget adnak arra, hogy a letöltött nyomtatványt a kitöltés után kinyomtatva beküldjék az adóhivatalba. A kitöltéshez először az ÁNYK-AbevJava keretprogram letöltése szükséges, ezt követően pedig a 0953-as bevallás kitöltő programja. Amennyiben elektronikus aláírásra regisztráltatták magukat az okmányirodában, adóhivatalban vagy elektronikus bevallás benyújtására jogosult személynek meghatalmazást adtak elektronikus úton is továbbíthatják a bevallást.

Akik internetes hozzáféréssel nem rendelkeznek vagy nem kaptak a tömeges postázás során egység csomagot azok az adóhivatal ügyfélszolgálatain térítésmentesen kérhetik a kötelezettség teljesítéséhez szükséges 0953-as nyomtatványt.

A bevallások benyújtásával kapcsolatos további kérdésekre a 06-40-42-42-42-es telefonszámon adnak válaszokat, illetve az APEH regionális igazgatóságainak központi ügyfélszolgálatain található internetes gépen elkészíthetik és ki is nyomtathatják bevallásukat.

A személyi jövedelemadó bevallások benyújtási határideje (egyéni vállalkozók és ÁFA fizetésre kötelezett magánszemélyek kivételével) 2010. május 20.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Lízing – vételi jog ingyenes átengedése

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Adószámos magánszemély

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Végelszámolás és pótbefizetés

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink