hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Adómentes juttatás a közalkalmazottaknak

  • MTI

A Zala megyei önkormányzat közalkalmazottai közül mintegy 2400 dolgozó vásárlási utalványt kap karácsonyra a fenntartótól - közölte csütörtökön a megyegyűlés elnöke az eltelt évet értékelő sajtóbeszélgetésen.

 
Manninger Jenő (Fidesz) ismertetése szerint az oktatási, szociális és egészségügyi ágazatban azok a dolgozók kapnak adómentes juttatást a megyétől, akiknek a munkahelye esetleg nem tudott hasonló év végi juttatást kigazdálkodni. Az oktatási és szociális szférában mintegy 900 dolgozó tízezer forintos utalványt kap, a megyei kórház 1500 közalkalmazottja pedig közel hétezer forintos juttatást vihet haza.

Az MTI kérdésére a közgyűlés elnöke elmondta: összességében 20 millió forintot meghaladó összeget juttatnak karácsony előtt az érintett közalkalmazottaknak.

Értékelésében Manninger Jenő a gazdálkodási kérdéseket érintve elmondta: az év elején 960 millió forintra tervezett hiány várhatóan kevesebb lesz, 300 millió forint körül alakul. A kedvezőbb adat a nagyobb illetékbevételnek és "pénzügyi műveleteknek" köszönhető, például annak, hogy a megyei közgyűlés kötvénykibocsátásának hozama is plusz bevételként jelentkezett.

A kedvezőbb gazdálkodási mutatók ellenére a közgyűlési elnök úgy látja: jövőre a hiány növekedni fog, nehézségeket jelent a közalkalmazottak csökkenő fizetése, de az örökösödési illeték részbeni eltörlése is apasztani fogja az évente másfél milliárdos megyei illetékbevételt.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Lakóingatlan, áfalevonás

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Termékcsomag áfája

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink